Marketing USKinfo.ba
 Dea Đurđević ponovo operisana, intervencija trajala satima

Srbija

Dea Đurđević ponovo operisana, intervencija trajala satima

Objavljeno na dan 06.06.2019 - 12:41 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Voditeljica Dea Đurđević uspješno vodi borbu za zdravlje koju je počela još sedmog februara, kada ju je udario autobus i otkinuo joj ruku.

Nakon što joj je tada stanje stabilizovano, bilo je izvjesno da je čeka još operacija, a jedna od zahtjevnijih izvedena je prije nekoliko dana u strogoj tajnosti kada su mediji u pitanju.

Kako saznaje Blic, operacija je bila zahtjevna i trajala je nekoliko sati, a prema posljednjim prognozama, trebalo bi da je prošla dobro. Ishod će se znati tek kada prođe neko vrijeme. Zahvat je predvodio profesor doktor Marko Bumbaširević, koji je nadaleko poznat po svojoj uspješnosti kada su ovakvi slučajevi u pitanju.

"Veliki hirurški tim koji čine nekoliko mikrohirurga, neurohirurga i ortopeda izvršili su veoma složenu operaciju. Oni su nerve iz Deinih nogu morali da presade u povrijeđenu ruku kako bi u potpunosti uspjeli da vrate pokretljivost ruke", kaže izvor ovog portala upućen u zdravstveno stanje voditeljice i objašnjava da su ishodi ovakvih postupaka često neizvijesni:
"Niko unaprijed nije mogao da zna da li će se nervi primiti u potpunosti, odnosno da li će profunkcionisati u ruci kao što su radili u donjim ekstremitetima. Međutim, prema procjenama ljekara, ne bi trebalo da bude problema. Oni vjeruju da će sve proći bez većih komplikacija.

Deu sada čeka dug oporavak u kojem je potrebno da bude potpuno posvećena tome kako se kreće.

"Dea ponovo mora da uči hodati i pomjerati ruku, jer je uslijed operacija gdje su nervi presađeni to neizbježan slijed okolnosti. Kako je u više navrata pokazala da je hrabra i uporna, svi su sigurni da će imati snage i za ovo. Njena želja i volja za kvalitetnijim životom je vodi kroz sve bitke koje je vodila do sada i njen optimizam je jako bitan za doktore koji vode ovaj slučaj", otkriva izvor Blica. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!