Demokratska fronta poziva na jedinstvo u odbrani Bosne i Hercegovine

PREDSJEDNIŠTVO STRANKE

Demokratska fronta poziva na jedinstvo u odbrani Bosne i Hercegovine

Objavljeno na dan 19.02.2020 - 05:50 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjedništvo Demokratske fronte, na sjednici koja je jučer održana u Sarajevu, razmatralo je aktuelnu političku situaciju u zemlji.

"Najnoviji potezi Milorada Dodika i vlasti Republike Srpske, predstavljeni kao reakcija na Odluku Ustavnog suda BiH, mnogo su više od toga i predstavljaju direktan atak na državu BiH, njene institucije i u konačnici njen integritet i identitet. 

U ovoj kampanji usmjerenoj ka direktom razbijanju države na tri etničke cjeline aktivno učestvuje i rukovodstvo HDZ-a (HNS-a), tako da je na sceni pokušaj realizacije ratom neostvarenih ciljeva u režiji dvojca Dodik-Čović", saopćeno je iz DF-a.

Blokada institucija je, kažu, već evidentna, nesumnjivo je da će se kriza nastaviti, a dokle će eskalirati zavisi kako od domaćih političkih faktora, tako još više od međunarodne zajednice, koja u ovom trenutku ne iskazuje pretjeranu zainteresiranost da se spriječi ovaj institucionalni državni udar.

"Po mnogo čemu ovaj period itekako podsjeća na vrijeme pred početak agresije na BiH. Ovo je vrijeme koje od svih građana BiH zahtijeva mudrost, snagu, strpljenje i hrabrost! Zbog svega ovoga Predsjedništvo DF-a apeluje i poziva sve probosanske snage na jedinstvo kada je upitanju evidentna potreba odbrane BiH. Sva neslaganje, sve razmirice, sve sujete – nebitni su kada je u pitanju potreba političkog i svakog drugog jedinstva u zaštiti integriteta i cjelovitosti naše domovine i države, Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz DF-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!