Detalji nesreće u Hrvatskoj: U more pao vojni helikopter

Region

Detalji nesreće u Hrvatskoj: U more pao vojni helikopter

Objavljeno na dan 27.01.2020 - 13:25 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Vojni helikopter pao je u more u ponedjeljak kod Šibenika, potvrdili su vatrogasci, a nešto kasnije i Ministarstvo odbrane Hrvatske (MORH), prenosi portal 24sata.hr.

„U području otoka Zlarina i Zablaća došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tokom trenažnog leta u ponedjeljak 27. januara 2020. godine u 10,30 sati. Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade“, objavio je MORH.

„Bio sam na rivi i čekao taxi brod. Oko 11.20 sati vidio sam dva helikoptera Kiowa koji su letjeli iz smjera Vodica prema jugu. Letjeli su normalno i nije bilo nekih naznaka da je nešto pošlo krivo. Mi smo krenuli ubrzo i vidio sam jedan helikopter kako kruži, pomorsku policiju i nešto još u moru. Sve se to izdogađalo u 5 do 10 minuta“, rekao je Tomislav Kranjac, predsjednik mjesnog odbora Zlarina.

Prije godinu i pol prisilno sletio na Zlarin

Prije tačno godinu i pol na otok Zlarin prisilno je sletio helikopter. U njemu je bilo troje ljudi, dvoje je zatražilo pomoć. Nitko nije teže povrijeđen.

Pilotirao je hrvatski državljanin, a prevozio je dvoje putnika, muža i ženu iz Njemačke. Radilo se o civilnom helikopteru koji je prevozio turiste, a očevici su vidjeli kako mu ispadaju dijelovi.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!