Detalji ubistva djevojke u Sarajevu: Policija tragala za Damirom iz Velike Kladuše za kojim je i MUP USK raspisao potjeru

Sumejja D.

Detalji ubistva djevojke u Sarajevu: Policija tragala za Damirom iz Velike Kladuše za kojim je i MUP USK raspisao potjeru

Objavljeno na dan 14.10.2019 - 10:53 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


U pucnjavi koja se u subotu dogodila u sarajevskom naselju Stup u blizini kafane "Kod amidže" ubijena je 25-godišnja Sumejja D. iz Goražda, sa privremenim prebivalištem u Sarajevu, potvrđeno je Faktoru od izvora bliskog istrazi.

Za ubistvo se, prema zasad prikupljenim informacijama, sumnjiči Edvin A. (25), također iz Goražda, sa prebivalištem na Ilidži, a sa kojim je ona bila u vezi.

On je bio na saslušanju u policiji, kao i 41-godišnji Damir G. iz Velike Kladuše, koji je kobne noći sa njima bio u društvu, a koji živi na istoj adresi kao i Edvin A. u kući na Ilidži, gdje su podstanari.

Istražitelji prikupljaju tragove i dokaze, te saslušavaju svjedoke događaja. Do sada je u vezi sa ubistvom saslušano više od deset osoba.

Prema dosad prikupljenim informacijama, Sumejja, Edvin i Damir bili su zajedno na Ilidži u restoranu "Bosna", nakon čega su Damira odvezli do kuće, gdje on i Edvin stanuju kao podstanari, dok su Sumejja i Edvin produžili do kafane na Heco pijaci, gdje je bila muzika uživo.

U neko doba, njih dvoje su, prema kazivanjima svjedoka, izašli ispred objekta, da bi se nedugo potom Edvin u kafanu vratio sam. Istovremeno je neko povikao kako "ubiše djevojku", nakon čega je nastala panika. Ubrzo je na mjesto događaja izašla policija koja je blokirala cijelo područje i zadržala sve koji su se zatekli na mjestu događaja. Na mjestu događaja ostao je i automobil sa kojim su se ubijena djevojka i njen momak dovezli u kafanu.

Saznajemo i da je policija otišla do kuće gdje stanuju Edvin i Damir, kojeg su pronašli u kući. Kod njega je pronađena određena količina narkotika, te će se raditi pretres kuće u kojoj su stanovali. Za njim je, saznajemo, bila raspisana operativna potraga MUP-a Unsko-sanskog kantona zbog narkotika. 

Ubijena djevojka, saznajemo, bila je privremeno nastanjena kod sestre u naselju Buča Potok.

Edvin A. je, kako saznajemo, imao dva pištolja, za koje je imao uredno izdate dozvole.

Iz Policije i Tužilaštva KS kažu da se sve informacije još uvijek provjeravaju, te da zasad niko nije lišen slobode.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!