Dezinfekcija poplavljenih područja u Sanskom Mostu

USK

Dezinfekcija poplavljenih područja u Sanskom Mostu

Objavljeno na dan 10.06.2019 - 11:28 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


Nakon poplava koje su nedavno pogodile općinu Sanski Most, u toku je dezinfekcija poplavljenih područja koju provode zaposlenici Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja i Veterinarske stanice.

Prema riječima Senada Bešića, direktora Veterinarske stanice u Sanskom Mostu, već su obišli nekoliko poplavljenih naselja i ove aktivnosti biće nastavljene narednih dana, sve dok se dezinfekcija ne izvrši u svim područjima pogođenim poplavama.

"Osnovni cilj je da se spriječi pojava i širenje zaraznih bolesti koje se mogu pojaviti u područjima koja su bila pogođena poplavama i koje mogu pogoditi ljude i životinje. Na svu sreću, u odnosu na poplave koje su se dogodile prije pet godina, nije bilo stradalih životinja u poplavama, a i štete su manje“, rekao je Bešić.

Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda objavila je da su štete od poplava koje su prije nekoliko dana pogodile Sanski Most preliminarno procjenjene na 1,9 milion KM.

Prema dostupnim podacima, poplavama je bila zahvaćena površina od preko 1.000 hektara, a štete su evidentirane na 21 stambenom objektu i velikom broju pomoćnih i privrednih objekata.

Najveće su štete u poljoprivrednoj proizvodnji, budući da je pod vodom bilo više od 900 hektara zemljišta zasađenog različitim poljoprivrednim kulturama, šteta na privrednim objektima procjenjena je na 80.000 KM, a na lokalnoj putnoj infrastrukturi štete iznose oko 400.000 maraka. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!