DF: Bobanova HDZ-ovska politika izraz promišljanja rukovodstva SDP-a

REAKCIJA NA ISTUP

DF: Bobanova HDZ-ovska politika izraz promišljanja rukovodstva SDP-a

Objavljeno na dan 25.06.2019 - 13:19 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Demokratska fronta poziva rukovodstvo SDP-a da se ogradi od istupa njihovog federalnog zastupnika Ivana Bobana koji je izbor predsjednika Željka Komšića u Predsjedništvo BiH nazvao nelegitimnim, saopćeno je iz ove stranke.

Tvrde da je tako direktno podržao HDZ-ov koncept tzv. etničkog legitimiteta nauštrb građanskog, "iako se ova partija nominalno zalaže za građanski koncept i jednaku vrijednost glasa svih građana, bez obzira na nacionalnu pripadnost i strukturu krvnih zrnaca".

"Uprkos svim neslaganjima koja smo imali sa SDP-om i dalje ne možemo vjerovati da je Bobanova politika izraz vrijednosti velike većine članova SDP-a, te smatramo da se radi o promišljanjima dijela rukovodstva ove nekada sestrinske stranke. Još jednom se pokazalo da je dio SDP-a u potpunosti prihvatio etnonacionalnu matricu segregacije i model birača prvog i drugog reda, za razliku od nas koji smatramo da svaki građanin BiH ima jednako pravo na svaki pedalj Bosne i Hercegovine", saopćili su.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!