DF: Poziv vlastima RS-a da oduzmu odlikovanje Karadžiću

BiH

DF: Poziv vlastima RS-a da oduzmu odlikovanje Karadžiću

Objavljeno na dan 15.03.2019 - 20:02 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Demokratska fronta poziva Vladu Republike Srpske da oduzme odlikovanje Radovanu Karadžiću koje mu je 2016. godine dodijeljeno u Narodnoj skupštini Republike Srpske, saopćeno je danas.

Ostatak saopćenja prenosimo u cjelosti:

"Očito je da je haški osuđenik Radovan Karadžić inspiracija ekstremistima i poremećenim umovima koji su počinili stravičan zločin na Novom Zelandu.

Smatramo da vlasti RS-a imaju priliku da tim činom pokažu kako i dalje ne propagiraju ideologiju mržnje, kojom se danas inspirišu osobe poput terorista sa Novog Zelanda.

Ukoliko ipak vlasti RS-a ne žele oduzeti odlikovanje Radovanu Karadžiću, time će samo pokazati da njihovo svjetonazorsko opredijeljenje stoji sa drugu stranu civilizacije. U tome smislu bilo bi korektno kada bi vlasti RS-a, poput predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, bezrezervno osudile pomenuti teroristički čin, ne obazirući se na to da li će se taj potez svidjeti sljedbenicima i poštovaocima Radovana Karadžića", saopćeno je iz DF-a.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!