Dijelili letke protiv džeparoša pa usput dvojicu uhvatili

Turisti iz Italije zatražili pomoć od policajaca

Dijelili letke protiv džeparoša pa usput dvojicu uhvatili

Objavljeno na dan 19.02.2019 - 15:29 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Pripadnici Policijske uprave Stari Grad Sarajevo danas su provodeći kampanju zaštite turista od džeparoša, priveli dvojicu migranata za koje se sumnja da su ukrali mobitel grupi Italijana koja se obrela u Ferhadiji.  

Naime, policajci su danas prijepodne sa svojom kolegecom, provodeći akciju dijelili letke u blizini Gazi Husrev-begov bezistana u Ferhadiji.

Njihovo prisustvo dobro je došlo grupi Italijana, koji su vidjevši policajce, uspaničeno prišli i objasnili da su im dvojica mladića arapskog porijekla ukrali mobitel, te da ubrzano bježe u pravcu Titove ulice.

Napšim policajcima nije trebalo dugo da shvate sitiaciju, te su odmah krenuli za džeparošoma koje su uhvatili kod slastičarne “Egipat”.

Dvojicu mlađih muškaraca, za koje su utvrdili da su migranti, odveli su i sporednu ulicu, te su ih pretresli. Nakon što su im u džepovima pronnašli više mobitela, priveli su ih u prostorije Policijske uprave Stari grad u Logavinoj ulici.

Za njima su krenuli i zahvalni turisti iz Italije, kako bi identidicirali ukradeni movitel.

Tako se već prvi dan kampanja koju je pokrenuo MUP Kantona Sarajevo pokazala korisnom, te rezultirala brzom pomoći stranim tiristima koji su česta meta džeparoša u Sarajevu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!