Dino Rađa zapalio cijelu regiju, njegov najnoviji post bacio fanove u trans

!

Dino Rađa zapalio cijelu regiju, njegov najnoviji post bacio fanove u trans

Objavljeno na dan 09.09.2019 - 14:24 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Srbijanska košarkaška legenda Vlade Divac ovog vikenda postao je član Kuće slavnih.

Na svečanoj ceremoniji u Springfieldu bio je i legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa.

On je dan nakon toga s fanovima na Instagramu podijelio njihovu zajedničku fotografiju i stavio status koji je oduševio sve u regiji, piše Net.

“Iz Yuga 45 do ovog. Zašto stalno spominjen Yugo 45. Jer smo jedan put s njegovin vozili na pripreme reprezentacije 300 km bez pakni. Kako smo kočili neman pojma”, napisao je Rađa.

“Hvala mojim trenerima iz Jugoslavije. To su Nikola Opačić, Kime Bogojević, Dule Vujošević, Krešo Ćosić, (Svetislav) ‘Kari’ Pešić, Duda Ivković. Hvala mojim suigračima s kojima sa igrao u Europi, neki od njih su tu sada – Dino Rađa, Dobraš, Nikola Lončar…”, rekao je Divac i zastao, a onda se sjetio raspada Jugoslavije i ovim riječima izazvao aplauz cijele dvorane:

“Iako su nas politika, rat i mržnja pokušali rastaviti, nisu uspjeli u tome. Nisu znali da je naša ljubav jednih prema drugima jača od te mržnje koju su nam probali ugraditi. Ljudi Balkana su kao jedna disfunkcionalna obitelj. Možemo se tuči i svađati, ali na kraju krajeva – mi jesmo porodica”, poručio je Divac.


TAGOVI
NBAKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!