Direktor bolnice u Kraljevu otkrio zbog čega se u toj zdravstvenoj ustanovi nalazi 13 mrtvih beba

Čekalo se da Grad donese odluku

Direktor bolnice u Kraljevu otkrio zbog čega se u toj zdravstvenoj ustanovi nalazi 13 mrtvih beba

Objavljeno na dan 17.01.2019 - 15:50 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Kako "Kurir" saznaje, članovi Republičke komisije za nestale bebe su u zamrzivačima Opće bolnice u Kraljevu pronašli 13 mrtvih beba.

Riječ je o mrtvorođenoj djeci koja su tri godine u zamrzivaču, pošto se čekalo da Grad donese odluku o tome kada će ona biti sahranjena.

Dr. Zoran Mrvić, direktor Opće bolnice “Studenica” u Kraljevu, rekao je danas novinarima da te bebe nisu ukradene, već da se radi o bebama umrlim na porođaju, nad kojima je urađena autopsija i koje su upisane u općinske knjige, a njihovi roditelji nisu htjeli da ih preuzmu.

- Radi se o tijelima beba koje su u posljednje tri godine preminule na rođenju u bolnici. Prema odluci Službe za patologiju, njihova tijela držimo u zamrzivačima. Odluka o sahranjivanju Skupštine grada Kraljeva donesena je prije tri-četiri mjeseca i sada je postupak formiranja komisije, koja će da izvrši to sahranjivanje - kaže dr. Mrvić.

Prema njegovim riječima, bolnica do sada nije imala mogućnost to da radi, jer im tri godine ne radi spalionica. 

 Bebe će biti sahranjene po zakonu kada budemo formirali tu komisiju - ističe dr.  Mrvić i napominje da "to nisu nestale bebe, već prirodno umrle". 

Dr. Mrvić kaže da se u ovom slučaju konkretno radi o mrtvorođenim bebama od 2016. godine do danas.

 


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!