Direktor Granične policije dogovorio s Hrvatskom: Kamiondžije više neće čekati

Ogromne gužve i kilometarska čekanja postaju prošlost

Direktor Granične policije dogovorio s Hrvatskom: Kamiondžije više neće čekati

Objavljeno na dan 24.03.2020 - 13:13 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


S ciljem rješavanja problema koji se pojavio u posljednje vrijeme na pojedinim graničnim prijelazima kada su u pitanju robni promet te ogromne gužve i kilometarska čekanja, direktor Granične policije BiH Zoran Galić dogovorio je s direktorom Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske da teretna vozila iz „trećih zemalja“ koja tranzitiraju kroz Hrvatsku prilikom ulaska u BiH u pratnji hrvatske policije budu usmjerena na MGP Bijača, MGP Bosanska Gradiška i MGP Bosanski Šamac.

Teretna vozila iz BiH, prije nego što uđu u Hrvatsku, moraju kontaktirati firmu u Hrvatskoj i oni će im na granici osigurati dozvolu s kojom mogu prijeći granicu. 

Što znači da sva teretna vozila koja idu u Hrvatsku po robu (uvoz/izvoz) mogu preko ostalih graničnih prijelaza kao do sada prijeći državnu granicu, samo što je sada potrebno da prije odlaska na put obavijeste firmu kako je navedeno.

Dogovor direktora Galića i direktora MUP-a Hrvatske je postignut kako bi se izbjegle ogromne gužve i saobraćaj nesmetano odvijao.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!