Direktor ZZO-a medijima pojasnio podjelu troškova oko banjskog liječenja: Bračni drugovi na godišnjem išli po ''rehabilitacijama''

Konferencija za novinare

Direktor ZZO-a medijima pojasnio podjelu troškova oko banjskog liječenja: Bračni drugovi na godišnjem išli po ''rehabilitacijama''

Objavljeno na dan 29.11.2019 - 15:35 | Izvor: USKinfo.ba |


Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona, Elvedin Sedić, održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je želio javnost upoznati o detaljima podjele troškova kada je u pitanju banjsko liječenje. 

Informacija o podjeli troškova u omjeru 60%-40% (manji dio plaća pacijent) prošle je sedmice izazvala buru u javnosti. Međutim, direktor Sedić je objasnio kada je slučaj takav, a u kojim slučajevima Zavod plaća puni iznos. 

Ko plaća dio, a ko ne, kakve su zloupotrebe urađane od strane pojedinaca, kako Zavod planira smanjiti troškove i koje bi im sve odluke pomogle u radu, a čekaju na prolazak kroz proceduru Skupštine ili Vlade USK-a, pogledajte u obraćanju direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a koje, kao po običaju, USKinfo.ba prenosi u cjelosti. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!