Marketing USKinfo.ba
 Divlje svinje uništile teren niželigaša iz Mionice, klub zabrinut za sigurnost djece

OBJAVILI NA FACEBOOKU

Divlje svinje uništile teren niželigaša iz Mionice, klub zabrinut za sigurnost djece

Objavljeno na dan 15.01.2020 - 09:18 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Klub iz Druge lige Federacije BiH grupa Sjever - FK Bosna Mionica, požalio se putem društvene mreže Facebook da su im divlje svinje uništile teren te su postavili javno pitanje postoji li način da se njihov teren kao i eventualno prisustvo djece zaštiti od eventualnih napada ovih životinja.

Saopćenje ovog kluba prenosimo od početka do kraja uz napomenu da će prijatelji i navijači kluba tokom narednog vikenda organizovati akciju saniranja štete na terenu u Mionici, naseljenom mjestu u sastavu Općine Gradačac.

"Neki će sigurno ovo da iskoriste kako bi se ismijavali, ali ono jedino što trebamo jeste da se zabrinemo, jer svi znaju da se samo nekih 30-ak metara od stadiona nalaze prve kuće i prva domaćinstva. Žalosno je šta nam je divljač uradila od stadiona, pitamo se da li ima neko rješenje kako da ga zaštitimo jer svi znamo da se naša djeca svakodnevno igraju na ovom travnjaku, treniraju, te kako da ih sve zaštitimo da ne dođu u opasnost od napada istih životinja, jer kad su došle u naseljeno područje, sigurno su u stanju i da napadaju djecu i ljude koji im se nađu na putu.

U narednim danima ćemo organizovati radnu akciju, već se na stranici javilo nekoliko ljudi koji bi došli da pomognu da se popravi travnjak i da spreman dočeka nastavak prvenstva, a ako nas vrijeme bude poslužilo za vikend napravit ćemo jednu radnu akciju. Vaše je da donesete lopate, krampe, grabljice i motike", poručili su iz Bosne.

Bosna je prvu polusezonu u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever završila na četvrtom mjestu, a nadaju se kako će u drugoj polusezoni ostvariti još bolje rezultate.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!