Dječak zbog ocjena pobjegao od kuće, pa izmislio otmicu

RADIŠIĆI KOD LJUBUŠKOG

Dječak zbog ocjena pobjegao od kuće, pa izmislio otmicu

Objavljeno na dan 21.01.2019 - 09:09 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Nestanak dječaka u četvrtak u kasnim popodnevnim satima digao je Ljubuški na noge.  Naime, kako nezvanično  saznaje portal Jabuka.tv, žena iz mjesta Radišići pored Ljubuškog, poslala je sina u kupovinu u obližnju lokalnu trgovinu prema kojoj se zaputio biciklom.

 

Nakon što se duže vrijeme nije vratio, majka je postala zabrinuta te je uputila poziv u lokalnu trgovinu, iz koje joj je rečeno da dječak u kupovinu nije dolazio.

Potom je kontaktirala PU Ljubuški te komšije i rodbinu koji su se dali u potragu za djetetom kojem se gubio trag. Nedugo potom dječak je pronađen nekoliko kilometara dalje u Ljubuškom u blizini staroga kružnog toka.

Pokušavajući objasniti kako je dospio tamo, rekao je da su ga prethodno otele nepoznate osobe s kombijem, što je izazvalo dodatnu paniku među Ljubušacima.

Međutim, ispostavilo se da je navodna otmica tek plod dječje mašte te da se dječak, umjesto odlaska u trgovinu, odlučio na bijeg od kuće, a kako Jabuka.tv doznaje, razlog bijega bio je strah od reakcije roditelja zbog ocjena u školi.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!