Dječaka koji je preživeo masakr u Zagrebu neće ni bliža rodbina

Dvoipomjesečna beba ostala bez oca, majke, djeda i bake, tetke

Dječaka koji je preživeo masakr u Zagrebu neće ni bliža rodbina

Objavljeno na dan 05.08.2019 - 13:44 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Nakon stravičnog masakra u Zagrebu, u kojem je Igor Nađ ubio šestero ljudi, cijeli region i dalje je u šoku. 

Podsjetimo, Nađ je ubio svoju vjerenicu, njenog sina, sestru, roditelje i sestrinog dečka. Beba od dva mjeseca, koju je jedinu poštedio pomahnitali ubica, nepovrijeđena je, ali se niko od bliže rodbine nije javio Domu za nezbrinutu djecu, gdje je dječak smješten.

Odmah po dolasku na mjesto zločina policajci su pozvali Centar za socijalni rad, čiji su zaposleni došli po dječaka. Riječ je o sinu Igora Nađa (36) i Maje Tojagić (35).

- Nemam informaciju da li se neko od šire porodice dječaka interesirao za njega, jer nas niko nije zvao - kazala je Jasna Kelava-Ćurković, direktorica Dječijeg doma.
Kako tvrdi, tek treba utvrditi koji je centar za socijalni rad nadležan za dječaka. To zavisi od toga gdje je za njega prijavljeno prebivalište. Ona je za 24sata.hr kazala i da je dječak dobrog općeg stanja.

Podsjetimo, nezapamćeni zločin u Novom Zagrebu ostavio je dvoipomjesečnog dječaka bez oca, majke, djeda i bake, tetke... 

Najbliža rodbina koju sada ima su majka Igora Nađa, koja živi u Brezovici, i njen bivši suprug, otac Igora Nađa, koji je u Švedskoj. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!