Dječaku Nailu potrebna i druga operacija očnih kapaka

USK

Dječaku Nailu potrebna i druga operacija očnih kapaka

Objavljeno na dan 03.12.2021 - 09:35 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


Naila Jakupovića, 10-godišnjeg dječaka iz Bihaća, od rođenja prate problemi s očnim kapcima, koji su spušteni i ograničavaju njegov vid, a kako bi se izveo operativni zahvat u Beogradu neophodno je prikupiti novčana sredstva.

Dječakova majka Anela kaže kako je on u bolnici "Sveti vid" prije dvije godine podvrgnut operaciji te da su hirurzi tada operisali umrtvljeni očni živac i dječaku proširili zjenice, a sve je rezultiralo poboljšanjem njegovog vidnog polja.

"Nail kaže kako od tada mnogo bolje vidi, jer je ranije imao izuzetno ograničeno vidno polje. Sada treba uraditi podizanje očnih kapaka i estetski zahvat", kaže dječakova majka,pišu Nezavisne.

Prema njenim riječima, prva operacija je koštala oko 6.000 maraka i također je plaćena zahvaljujući novčanim sredstvima koja su prikupljena u humanitarnoj akciji.

Inače, javnost je o sudbini ovog dječaka saznala prije nekoliko godina, kada je gostovao u nekoliko televizijskih emisija i oduševio svojom inteligencijom.

Njegova najveća želja je da postane policajac kada odraste, pa su mu je ispunili pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Tada je Nail postao član policijske patrole koja je u okolini Bihaća zaustavljala automobile i kontrolisala da li vozači imaju potrebnu zimsku opremu u svojim vozilima.

Zanimljivo je kako je prilikom kontrole napisao čak i jednu kaznu, a pojedinim vozačima je progledao kroz prste uz upozorenje da povedu više računa o svojoj opremi.

Sve je tada ovjekovječeno kamerama Radio-televizije USK, a snimak koji je okačen na društvene mreže postao je viralan, te osvojio simpatije ljudi u regionu.

Inače, problemi s očnim kapcima muče dječaka od rođenja, a njegova najveća želja je da izgleda poput ostalih vršnjaka, što je moguće samo ukoliko se podvrgne operativnom zahvatu. Nailovi roditelji su nezaposleni i jedva sastavljaju kraj s krajem, a pored Naila imaju još dvoje djece. Svi koji žele pomoći dječakovo liječenje više informacija mogu dobiti od njegove majke na telefon 062 563 212.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!