Dobitnik nagrade Ponos Hrvatske 17 godina radio sa lažnom diplomom

HRVATSKA

Dobitnik nagrade Ponos Hrvatske 17 godina radio sa lažnom diplomom

Objavljeno na dan 18.04.2019 - 08:08 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Bjelovarski profesor 17 godina radio je s lažnom diplomom i to u dvije srednje škole u Bjelovaru. Dobio je otkaz i protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Riječ je o muškarcu koji je dugi niz godina bio zaposlen u Ekonomskoj i birotehničkoj školi te Medicinskoj školi u Bjelovaru.

"U ponedjeljak smo održali sjednicu Školskog odbora, na kojoj je odlučeno da se profesoru koji je zaposlen u našoj školi uruči izvanredni otkaz radi posjedovanja krivotvorene diplome. Otkaz će mu biti uručen osobno ili poštom", rekla je za bjelovar.live Biljana Balenović, ravnateljica Medicinske škole u Bjelovaru.

Vojislav Kranželić, ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole, potvrdio je kako su članovi Školskog odbora na sjednici koja je u toj školi također održana jučer, odlučili da se zaposleniku s lažom diplomom uruči izvanredni otkaz.

Muškarac je posjedovao lažnu diplomu s jednog od fakulteta iz Graza u Austriji. Na temelju krivotvorene diplome, na kojoj stoji da ima titulu mr. sc. latinskog jezika i povijesti, zaposlio se u Medicinskoj školi, u kojoj je punih 17 godina predavao latinski i povijest.

Ravnateljica Medicinske škole Biljana Balenović izjavila je za bjelovar.live da nikada nije imala razloga sumnjati u njegove kompetencije, te da nikada i ničim nije odavao da ne zna što radi.

Dodala je i kako je Medicinska škola po saznanju da se radi o lažnoj diploma ispoštovala zakonsku obvezu te uz to što je o cijelom slučaju obavijestila nadležno ministarstvo, bivšeg zaposlenika je kazneno prijavila policiji i državnom odvjetništvu.

Ovaj "profesor" koji je 17 godina predavao latinski i povijest, 2011. godina dobio je nagradu Ponos Hrvatske.

Uz nagradu je dobio i statuu Srce na dlanu, jer je pred zgradom bjelovarske Medicinske škole stao u obranu učenika kojeg je maltretirala skupina starijih dječaka.

Ovo je 12. lažna diploma koja je otkrivena. Provjeru diploma naredila je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak nakon što se otkrilo da je jedna zaposlenica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja imala lažnu diplomu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!