Dobitnik u igri SuperLOTO: Novac ću investirati u školovanje djeteta van granica BiH

OSVOJIO MILION KM

Dobitnik u igri SuperLOTO: Novac ću investirati u školovanje djeteta van granica BiH

Objavljeno na dan 08.10.2018 - 23:18 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Početkom oktobra, dugogodišnji igrač SuperLOTO-a, javio se u direkciju Lutrije Bosne i Hercegovine kako bi preuzeo svoj dobitak vrijedan 1.092.973,90 KM.
"Igrač nam se javio prošle sedmice kako bi naplatio milionski dobitak. Dobitnik nam je otkrio da je dugogodišnji igrač igara na sreću Lutrije BiH, te da preko trideset godina igra loto. Zanimljivo je to, da je igrač uvijek igrao šarenicu sa deset kombinacija i sistem od sedam brojeva", kazali su iz Lutrije Bosne i Hercegovine.

Dobitnik je kazao i kako najčešće ne prati izvlačenje, nego da izvučene brojeve pogleda u dnevnim novinama uz jutarnju kafu.

"S obzirom da u dnevnoj štampi izlazi privremeni izvještaj sa izvlačenja, moj običaj je da odem do trafike i kupim dnevne novine te uz kafu sa svojom suprugom pogledamo brojeve. Sjedili smo jedno pored drugog i redom smo pratili kombinacije brojeva, kada sam došao do sedme kombinacije vidio sam da mi se slažu izvučeni brojevi sa mojim brojevima koje sam odigrao. U momentu nisam vjerovao pa sam ponovo pogledao i tada sam otklonio sve sumnje. Rekao sam supruzi da smo osvojili preko million maraka. U momentu smo ostali šokirani i nismo vjerovali. Supruga je ustala sa stolice i prvo što je uradila, pitala me je jesam li dobro, jer je znala da sam hronični bolesnik i da je ovo preveliki šok za mene", kazao je dobitnik.

Iako je sretni dobitnik bio siguran da su brojevi koji su izvučeni zapravo dobitni, za svaki slučaj uputio se na prodajno mjesto Lutrije BiH, te zatražio izvještaj brojeva sa izvlačenja, gdje mu je potvrđeno da je upravo on dobitnik. 

Dobitnik je rekao da će, nakon što se smire strasti, odlučiti šta će sa osvojenim novcem. Ono što sigurno zna jeste da će dio novca investirati u školovanje djeteta van granica naše države.

Dobitna kombinacija brojeva 2, 16, 26, 32, 37, 42, donijela je do sada najveći milionski dobitak u historiji priređivanja igre SuperLOTO.

Inače, Lutrija BiH prije isplate dobitka, platila je porez od 10 posto, odnosno 109.297,39 KM u korist budžeta Općine Centar.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!