Dodik: Izetbegović se smije i uživa u srpskoj sramoti

BiH

Dodik: Izetbegović se smije i uživa u srpskoj sramoti

Objavljeno na dan 05.09.2018 - 15:59 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da je dobro da je "srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić priznao da je uz njegovu saglasnost u Banjaluku pozvan lažni ministar lažne države Kosovo i da javnost u Republici Srpskoj konačno zna ko je na mala vrata htio da prizna Kosovo u ime BiH".

"Ponižavajuće i katastrofalno je to što je Ivanić prihvatio da se /Bedžet/ Pacoli uvaži kao ministar u Republici Srpskoj, dok se Bakir Izetbegović iz sarajevske zavjetrine smije i uživa u srpskoj bruci i sramoti, a sve za interese probosanske politike", rekao je Dodik na pitanje da prokomentariše Ivanićevu izjavu da BiH kao zemlja domaćin ima obavezu da pozove sve zemlje članice Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi /SEECP/, te da je Priština od 2014. godine članica tog procesa.

Entitetski predsjednik je kazao da se "RS-u izgleda morao desiti i /Zahar/ Prilepin i Pacoli da narod shvati kakvu izdaju RS-a i njenih interesa SDS i PDP godinama provode u Sarajevu".

"Što se tiče Ivanićeve opaske da je ovo predstava koju smo izveli Pacoli i ja, kako lažljivo i zlurado reče kao 'stari drugovi', poručujem mu samo jedno - nije majka karala sina što je kockao nego što se vadio", rekao je Dodik.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!