Dodik: Komšić ne propušta priliku da se lično izblamira, a time izblamira i BiH

ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA

Dodik: Komšić ne propušta priliku da se lično izblamira, a time izblamira i BiH

Objavljeno na dan 30.04.2021 - 09:29 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da član Predsjedništva Željko Komšić ne propušta priliku da se lično izblamira, a time izblamira i Bosnu i Hercegovinu za koju se, kako je kazao, navodno zalaže.

"Tako je bilo i na sastanku sa potpredsjednikom Evropske komisije Josepom Borrellom, na kojem nije bilo riječi ni o Srebrenici ni o negiranju ili prihvatanju Bosne i Hercegovine, na šta se on sada izvlači", rekao je Dodik agenciji Srna upitan da prokomentariše Komšićevu izjavu da je napustio sastanak sa Borrellom jer član Predsjedništva iz reda srpskog naroda negira genocid, državu, te priča o mirnom razlazu.

Dodik je naglasio da je Komšić sastanak napustio kada je on "rekao istinu", koju svi u Bosni i Hercegovini znaju, a koju nije mogao pobiti, a to je da Komšić nije biran glasovima Hrvata i da nije legitiman predstavnik hrvatskog naroda."Impresivno je da Komšić drži lekcije Borrellu šta treba da radi, vjerujući i dalje da je svojim napuštanjem sastanka učinio nešto za Bosnu i Hercegovinu. Njegovo ponašanje i sa ovog sastanka govori da nikada nije trebalo da bude tu gdje jeste i to je nešto o čemu treba da misle Bošnjaci koji su ga tu i doveli", zaključio je Dodik.

Podsjećamo, Komšić je gostujući sinoć u Dnevnuku D Federalne televizije (FTV) izjavio da je "Dodik primitivac, ali da to nije ništa novo".
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!