Dodik o mogućem formiranju vlasti BiH bez SNSD-a: Razmišljamo da ne ulazimo u krnji mandat

KRITIKE SDS-U I PDP-U

Dodik o mogućem formiranju vlasti BiH bez SNSD-a: Razmišljamo da ne ulazimo u krnji mandat

Objavljeno na dan 21.10.2019 - 06:49 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Komentarišući posljednje istupe opozicije kada je riječ o formiranju vlasti, odnosno najave SDS-a i PDP-a da bi mogli da formiraju većinu koja ne bi uključivala SNSD - predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je istakao da oni mogu to da urade i da nije nikakav problem.

Dodik je rekao je ona vlast koja je izabrana u ime naroda, vlast koja definiše interes Republike Srpske.

"Oni to sigurno nisu, ali to ne znači da oni trebaju da nas slušaju, ali svakako moraju da čuju. Njhovim ponašanjem se daje pravo da mogu muslimani da manipulišu sa srpskim nacionalnim interesom. Da je bilo odlučnosti koju smo od ranije predlagali, u smislu - ne možemo da prihvatimo i ovo je štetno za RS da nema Vijeća ministara, predlagali smo im da budu sa nama u tome i da zajednički istupimo, sve su to odbili u nastojanju da se konfrontiraju prije svega sa nama", rekao je Dodik za RTRS.

Istakao je da to znači da žele da se konfrontiraju sa politikama koje je narod izabrao.
"Mi nismo dovedeni ni na koji drugi način. Oni pokušavaju sada da svoj politički aktivizam, da upražnjavaju na nivou BiH i sada žele da kažu mi smo ti, da se nude. Pa neka izvole, neka to urade. Јa čak mislim da je za vlast u Republici Srpskoj i za samu RS možda i nepotrebno razmišljati da ulaze u vlast i da okrnjeni mandat koriste u bilo kakvom smislu", poručio je Dodik.

Ističe da će kao član Predsjedništva to gledati iz vizure poslova koju obavlja.

"RS se pokazala sposobnom da se suprostavi svemu onome što je štetno za nju, a dolazi iz Sarajeva, i uslovima kada su imali i člana Predsjedništva i kada su imalu puni sastav Vijeća ministara pa nisu ništa uradili. Prema tome, neće ni ovaj put", smatra Dodik i dodaje: "To su neke male sitnice koje nerviraju u smislu njihovog ponašanja koje je anti Republike Srpske, kao npr. donošenje operativnog plana za realizaciju mišljenja Evropske komisije".

Navodi da je to nešto što je moralo da se koodinira sa vlastima RS.

"Mi ne smijemo uvesti princip po kome će neko iz Sarajeva naređivati šta da se radi, kao što su sada uradili i to je problem", smatra predsjednik SNSD-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!