Dodik: RS će imati odgovor na sve opstrukcije iz Sarajeva, ništa ne rade četiri godine

NSRS će "staviti tačku" na mnoge priče

Dodik: RS će imati odgovor na sve opstrukcije iz Sarajeva, ništa ne rade četiri godine

Objavljeno na dan 11.09.2019 - 09:12 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je kako će Republika Srpska imati odgovor "na sve opstrukcije iz Sarajeva" i da BiH neće ući u NATO sve dok se o tome pita i SNSD.

U intervjuu za ATV Dodik je ponovio kako neće pristati na ulazak BiH u integracije, iako "sarajevski političari" time uvjetuju formiranje Vijeća ministara. 

Kaže i da ga ne čudi mnogo to što lider SDA Bakir Izetbegović prijeti da će partnere, možda, potražiti u SDS-u i PDP-u, i što u tim strankama takve izjave prihvataju raširenih ruku. 

- Evo ih tamo, sjede s njima, gluvare već četiri godine, ništa ne rade. U prvoj godini su, kao, nešto najavljivali, a onda su tri godine sjedili. Napravili su ozbiljnu štetu - rekao je Dodik.

On poručuje kako će Narodna skupština RS "staviti tačku" na mnoge priče koje potežu, kako političari iz Federacije BiH, tako i međunarodna zajednica.
- Jedna od njih je i ona o bonskim ovlaštenjima. Neka od tih pitanja će biti sadržana i u političkoj platformi koju će SNSD predložiti parlamentu RS. Glavni odbor stranke će platformu razmatrati već 18. septembra - kazao je Dodik.

Povodom toga što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić otišao u London da bi prisustvovao spomenu bivšem visokom predstavniku u BiH Pediju Ešdaunu (Paddy Ashdown), Dodik kaže da to treba posmatrati i kao neku vrstu provokacije prema Srbima, jer se, kako je naveo, smatra da onaj koji učini neko zlo Srbima treba da bude poštovan s njegove strane.

- Željko Komšić misli da je Pedi Ešdaun bio važna ličnost. Mi mislimo da je njegov rad bio poguban za cijelu BiH - naglašava Dodik.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!