Marketing USKinfo.ba
 Dodik: Zakon o prestanku mandata VSTV-u neće proći u Domu naroda

PROMPTNO REAGOVAO

Dodik: Zakon o prestanku mandata VSTV-u neće proći u Domu naroda

Objavljeno na dan 27.02.2020 - 05:44 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik koji u Domu naroda PSBiH, preciznije u klubu Srba, od ukupno pet ima četiri svoja delegata, poručio je da u ovom domu neće proći Prijedlog zakona o prestanku mandata VSTV-u u sadašnjem sastavu.

Podsjetimo, ovaj zakon sinoć je prošao u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

"Ovo izglasavanje Zakona o prestanku mandata VSTV-u je loša poruka. Ovo ne prolazi u Domu naroda. Žao mi je što su za ovo glasali i predstavnici SDS-a i PDP-a u Zastupničkom domu koji su se tako svrstali na stranu Bošnjaka", rekao je večeras Dodik za govornicom NSRS-a.

Prijedlog zakona o prestanku mandata VSTV-u BiH u sadašnjem sastavu uputio je u proceduru zastupnik SDS-a Dragan Mektić po hitnom zakonodavnom postupku. Ovaj prijedlog dobio je podršku i opće, ali i entitetske većine.

Zastupnici su žestoko kritikovali i rad predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije, a za kojeg je predlagač zakona Dragan Mektić rekao da je dokazao kako je pod utjecajem SNSD-a s obzirom na reakciju Tegeltije u povodu odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu u bh. entitetu RS.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!