Dodiku smeta Albanac u Ustavnom sudu BiH, kaže da je problem ako je musliman

Novi strani sudija

Dodiku smeta Albanac u Ustavnom sudu BiH, kaže da je problem ako je musliman

Objavljeno na dan 13.09.2021 - 06:46 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je eventualni novi sudija stranac u Ustavnom sudu BiH Albanac iz Albanije i da je produkt lobiranja "muslimanske" strane iz Sarajeva i da Republika Srpska nema razloga da vjeruje u njegovu objektivnost.

Dodik je jučer u Beogradu rekao da je taj sudija Albanac izbor jednog "muslimanskog" sudije koji više nije u mandatu, ali koji je zajedno sa njim radio na nekoliko predmeta.

Sramotno je što Dodik nažalost i ovom prilikom naglašava pitanje vjeroispovijesti kao presudno, čime svjesno podgrijava i nacionalne animozitete.

"Ono što mi znamo o tom novom eventualnom novom sudiji jeste da je on produkt lobiranja 'muslimanske' strane iz Sarajeva. Ako taj sudija Albanac pripada istoj strukturi vjeroispovijesti, onda će opet napasti Milorada Dodika da je šovinista. Јa to nisam, samo to govorim iz pragmatičnih razloga", rekao je Dodik.

On je dodao da su stranci sudije Ustavnog suda svi birani kako bi sa dva Bošnjaka donosili razne odluke koje su išle na štetu Republike Srpske, što pokazuju i odluke koje su donošene u posljednje vrijeme.

"Bila je jedna Njemica, sad dolazi Albanac. To je jedna sprega koja treba da sveže Republiku Srpsku do samog nestajanja njene subjektivnosti", rekao je Dodik.

Foto: D. S./Klix.ba

 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!