Marketing USKinfo.ba
Dragan Čović: Crvena linija za rješenje naših problema je juni

RAZGOVOR SDA - HDZ

Dragan Čović: Crvena linija za rješenje naših problema je juni

Objavljeno na dan 23.02.2021 - 15:36 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Razgovori delegacija HDZ-a i SDA o usvajanju izmjena Izbornog zakona i realizaciji 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije koji su održani danas u Sarajevu, završeni su, a lideri ovih stranaka rekli su do kojih zaključaka su došli.

Kako je na pres konferenciji rekao lider HDZ-a Dragan Čović, "crvena linija" za rješavanje ključnih pitanja je juni te je uvjeren da će se već iduće sedmice moći javnosti ponuditi rješenja i da je Federalnu vladu moguće riješiti do trećeg mjeseca, a Izborni zakon do četvrtog.

"Sva tri pitanja planiramo riješiti do kraja šestog mjeseca ove godine. Tada od evropskih predstavnika možemo tražiti kandidatski status za članstvo u EU. To bi nam olakšalo i priču o vakcinama. Optimističan sam i već iduće sedmice ćemo ponuditi plan. Izborni zakon ćemo završiti do kraja četvrtog mjeseca. Naravno, za sve nam treba treći partner. Pratite proces i dajte nam podršku da izađemo iz zatvorenog kruga kada je riječ o BiH", kazao je Čović.

Čović je dodao i da je današnji sastanak poslužio da iduće sedmice imaju sastanak u vezi s Vladom Federacije. Naglasio je da će na stolu biti sva otvorena pitanja.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!