Dragan Lukač: Napad u Zvorniku može biti početak mnogo gorih događanja

Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, bezbjednost je podignuta na najviši ...

Dragan Lukač: Napad u Zvorniku može biti početak mnogo gorih događanja

Objavljeno na dan 27.04.2015 - 23:42 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba / Klix.ba


Nakon današnjeg napada na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je naoružani muškarac ubio jednog i ranio dvojicu policajaca, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izjavio da ovaj napad može biti početak mnogo gorih događanja u Republici Srpskoj.

"Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, bezbjednost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u RS. Preduzet ćemo sve moguće mjere da zaštitimo građane. Građani se također trebaju uključiti i dostaviti sve eventualne informacije o teroristima. Imat ćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju znati", izjavio je Lukač u telefonskom razgovoru za RTRS.

Lukač je kratkoj izjavi za naš portal kazao da je po dolasku u Zvornik razgovarao sa svim policajcima, te da su mu oni potvrdili da je napadač ušao u policijsku stanicu ušao uz povike "Allahu ekber".

Podsjetimo, naoružani muškarac je danas oko 19:10 sati ušao u policijsku stanicu u Zvorniku i počeo pucati iz vatrenog oružja. Ubio je policajca Dragana Đurića, a ranio njegove kolege Stevu Milovanovića i Željka Gajića. Nakon toga ga je policija savladala i ubila.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!