Dragan Mektić o novom rukovodstvu SDS-a: Ne vidim se u ovom društvu

NEMA MLAĐIH KADROVA

Dragan Mektić o novom rukovodstvu SDS-a: Ne vidim se u ovom društvu

Objavljeno na dan 02.09.2019 - 07:57 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


SDS-ov ministar u još uvijek aktuelnom Vijeću ministara BiH Dragan Mektić očito je nezadovoljan izborom novog rukovodstva stranke, poručujući da se ne vidi u društvu koje će voditi stranku u narednom periodu.

Na današnjoj stranačkoj sjednici izabrani su novi Glavni odbor te Predsjedništvo SDS-a. Za predsjednika Glavnog odbora izabran je Milan Miličević, dok je njegov zamjenik Nenad Lalić.

U Predsjedništvo stranke izabrani su tajnim glasanjem, na prijedlog predsjednika SDS Mirka Šarovića, Mladen Bosić, Vukota Govedarica, Nedeljko Glamočak, Rado Savić, Mićo Mićić, Milan Miličević i Nemanja Vasić.

Generalni sekretar SDS-a bit će Zoran Latinović.

"Da budem iskren mislio sam da će biti novih mlađih ljudi. Ovdje još fali Cicko (Milovan) Bjelica i poklopilo bi se staro 'Dodikovo' predsjedništvo Banje Luke. Nigdje se ne vidim u ovom društvu", poručio je Mektić.

Mektić je i ranije iznosio kritike na upravljanje strankom, čak se spominjala opcija da bi mogao napustiti stranku. Da li će se sada nešto promijeniti, s obzirom da Mektić nije izabran u uže rukovodstvo SDS-a, ostaje da se vidi.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!