Drama u Crnoj Gori: Požar u Baru progutao nekoliko brodova

VATRENA STIHIJA

Drama u Crnoj Gori: Požar u Baru progutao nekoliko brodova

Objavljeno na dan 15.08.2019 - 10:14 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U požaru koji je, kako pišu crnogorski mediji, pod još nerazjašnjenim okolnostima izbio jutros nešto poslije pet sati u marini u Baru, potpuno je uništen ribarski brod u vlasništvu ruskog državljanina i stare drvene barke.

Tačan broj uništenih predmeta još nije utvrđen. Požar je izbio u dijelu marine gdje se nalaze ribarski brodovi kod lukobrana marine.

Glasnogovornik Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Bar Radovan Đurišić kazao je medijima u Podgorici da se očekuje dolazak sudskog vještaka za požare, eksplozije i havarije, čijim će vještačenjem biti poznat uzrok izbijanja plamena.

On je dodao da je, prema prvim podacima, od uništenih plovila u plovnom stanju bio samo plastični brod ruskog državljanina koji je bio na remontu na suhom vezu te da se pretpostavlja da nema više od pet uništenih plovila.

Načelnik Službe zaštite Opštine Bar Amir Muslić kazao je da su vatrogasci primili poziv za intervenciju u 5:19 i da su zbog jakog vjetra koji je s ruskog broda prebacio vatru na stare drvenjake imali pune ruke posla.

"Odmah je upućena kompletna smjena od 11 vatrogasaca koji su požar lokalizovali u šest sati, a akcija je potpuno završena u 6:41", rekao je Muslić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!