Dramatično ročište u Kelnu: Teške optužbe na račun Ćatića, odbrana traži premještanje iz zatvora zbog bolesti

Okončan prvi dan suđenja bivšem bokserskom prvaku

Dramatično ročište u Kelnu: Teške optužbe na račun Ćatića, odbrana traži premještanje iz zatvora zbog bolesti

Objavljeno na dan 04.11.2019 - 13:30 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Završen je prvi dan suđenja Adnanu Ćatiću u Kelnu. Bivši prvak svijeta u boksu uhapšen je u aprilu ove godine, a na teret mu se stavlja utaja poreza od 5,8 miliona eura. 

Ćatićevi branioci pokušali su na početku suđenja izdjejstvovati puštanje na slobodu, s obzirom na to da ranije žalbe na mjeru pritvora nisu dale rezultat. Advokat Nils Krober je rekao da je normalno kako je bivši prvak svijeta nervozan zbog cijele situacije, ali je pokušao objasniti da bi puštanje iz pritvora donijelo mogućnost za novu zaradu Šturmu, kako bi izmirio sve ono što se od njega potražuje. 

- Artur Abraham bio bi spreman kao protivnik, a također bi javni emiteri najavili interes za prijenos. Nova borba bi donijela novac kojim bi se moglo sve izmiriti. Šturm trenutno nema novac za povećanje iznosa jamčevine, a porodica bi mogla prikupiti malu sumu - rekao je Krober.

Prema njegovim riječima, radi se o prihodu koji Ćatić nije stekao lično, već određena švicarska kompanija. Potom je odbrana Ćatića govorila o njegovom zdravstvenom stanju.

- Postoji velika opasnost. Trebao bi premješten u drugi pritvorski centar zbog azbesta u zatvor u Osendorfu. Ćatić boluje od astme koja je u zatvoru postala sve gora - naglašeno je.

Odbrana je još jednom naglasila da opasnost o bijega ne postoji, te da Šturm ima šansu za finansijsko poravnanje samo ako je slobodan.

Bez nove odluke o određivanju pritvora prvi dan suđenja je okončan. Šturm je vraćen u pritvor, a sutra će iznijeti svoju odbranu.

Ranije je navedeno da je Okružni sud u Kelnu odredio ukupno 23 dana suđenja, a presuda bi trebala biti donesena najranije 27. februara iduće godine.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!