Druženje Bosanaca u dalekom Hong Kongu

Bh. stručnjaci u azijskoj košarci

Druženje Bosanaca u dalekom Hong Kongu

Objavljeno na dan 29.03.2019 - 09:46 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Raditi kao trener u sportu znači i biti spreman prihvatiti angažman u raznim dijelovima svijeta. Tako je bosanskohercegovačke košarkaške stručnjake Mensura Bajramovića i Adnana Nadarevića trenerski put odveo u Kinu.

Zeničanin Bajramović, koji je u karijeri bio i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, kao i dugogodišnji trener sarajevske Bosne i Čelika, vodi klub Saut Kina, koji se takmiči u šampionatu Hong Konga, dok Tuzlak Adnan Nadarević predvodi ekipu Zong ksijana.

Naši trener sreli su se na trenerskom seminaru u Hong Kongu, gdje su razmijenili iskustva iz Azije.

- Kinezi sve više ulažu u košarku. Ne štede da bi što bolje obrazovali svoj kadar, i igrački i stručni. Posebno su ushićeni zbog predstojećeg Svjetskog prvenstva, čiji će biti domaćini u septembru. Ulaganja su ogromna, riječ je o milionskim investicijama.

Predstojeće Svjetsko prvenstvo, prema nekim procjenama, trebalo bi biti najglamuroznije i najskuplje takmičenje u košarci - kaže Nadarević, koji radi i kao profesor u jednoj osnovnoj školi, u kojoj, također, podučava najmlađe Kineze čarima košarke.

U kratkom predahu tokom seminara društvo je našim trenerima pravio Makedonac Aleksandar Stefanovski, koji radi u košarkaškoj Akademiji “Impact”.

A da bismo dočarali kakav je standard u Hong Kongu, može poslužiti podatak da je ovaj trenerski trojac tri kafe platio za, naše pojmove, astronomskih 25 eura!


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!