Država zapošljava: Raspisan oglas za 257 formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH

PRIJEM U SLUŽBU

Država zapošljava: Raspisan oglas za 257 formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH

Objavljeno na dan 16.04.2019 - 18:05 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministarstvo odbrane BiH je i ove godine, u skladu sa planskom popunom personala Oružanih snaga BiH, raspisalo oglas za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, pružajući na taj način priliku mladim, svršenim srednjoškolcima da svoju karijeru posvete službi u Oružanim snagama BiH.

Javni oglas za popunu 257 upražnjenih formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH objavljen je u utorak 16. aprila 2019. godine na web stranici Ministarstva odbrane BiH i traje 21 dan od dana objavljivanja.

Na oglas se mogu prijaviti aktuelni maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci, koji zadovoljavaju i druge uslove definirane oglasom. 

"To podrazumijeva, između ostalog, da su državljani BiH, zdravstveno sposobni za službu u OS BiH, da nisu kažnjavani i da nemaju sigurnosnu smetnju, u skladu sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka BiH, te da se protiv njih ne vodi krivični postupak. Također, za određeno formacijsko mjesto na koju se prijavljuju moraju imati odgovarajuću vrstu škole i stepen stručne spreme", saopćili su iz Ministarstva odbrane BiH.

Kandidati koji trenutno pohađaju završni razred srednje škole, osim prijave na Javni oglas i druge dokumentacije koja se traži, mogu dostaviti dokaz da pohađaju završni razred srednje škole, sa nazivom vrste škole i zvanja koje stiču, naglasili su.

"Važno je napomenuti i da kandidati nisu mlađi od 18 (osamnaest) godina, niti stariji od 27 (dvadesetsedam) godina u vrijeme prijema, to jeste, na dan 01.11.2019. godine Na ovaj način, Ministarstvo odbrane BiH pruža mogućnost mladima, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju častan posao sa sigurnom plaćom i mogućnošću obučavanja i izgrađivanja karijere u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine", saopćeno je.

Testiranja kandidata će se, kako navode, obaviti u centrima za regrutovanje u: Sarajevu - kasarna „Rajlovac“, Banja Luci - kasarna „Kozara", Čapljini - kasarna „Božan Šimović" i Tuzli - vojna baza „Aerodrom Dubrave".

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!