Državljani Turske i Iraka uzimali 4.000 eura za krijumčarenje migranata u BiH

TUŽILAŠTVO BIH

Državljani Turske i Iraka uzimali 4.000 eura za krijumčarenje migranata u BiH

Objavljeno na dan 16.08.2019 - 10:59 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv M.E. (rođenog 1968. godine), državljanin Turske i Iraka, te S.S. (1993.), državljanina Turske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Tužilaštva BiH navode da optužnica dvojicu optuženih tereti da su za novčanu naknadu, sa ciljem ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, vršili krijumčarenje ilegalnih migranata preko teritorije BiH, među kojima i maloljetne osobe.

Optuženi se terete, da su na području BiH, tokom 2019. godine, djelujući u međusobnom dogovoru i koordinaciji, vršili nezakonito krijumčarenje ilegalnih migranata, uglavnom državljana Iraka, koji su ilegalno ušli u BiH, te nisu imali važeće dokumente za boravak u BiH.

Ističe se da se optuženi terete za krijumčarenje najmanje 15 ilegalnih migranata, u tri navrata, koje su za novčane iznose koji su dosezali i 4.000 eura, prevozili preko teritorije BiH u pravcu granice sa Hrvatskom, u čemu su otkriveni i spriječeni od strane policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo krijumčarenja osoba, a optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!