Marketing USKinfo.ba
 Državni zastupnik Damir Arnaut postao član Naše stranke

POLITIČKI TRANSFER

Državni zastupnik Damir Arnaut postao član Naše stranke

Objavljeno na dan 29.01.2020 - 07:38 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Damir Arnaut, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, pristupio je jučer Našoj stranci.

Ko je pratio njegov rad, kaže Arnaut, mogao je zaključiti da je to logičan slijed stvari.

"Od novembra 2018. javno govorim da je patriotska dužnost ne ulaziti u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om. Upozoravao sam da neće biti moguće izboriti suštinske promjene niti vratiti povjerenje građana u institucije sistema. 

Sa rušenjem Vlade Kantona Sarajevo, za koju također već 14 mjeseci govorim da predstavlja prvu vlast građana za građane, ovo je dosljedan slijed, a Naša stranka logičan izbor. 

To je prva stranka koja je rezolutno odbila koaliranje s nacionalnim strankama, ostala dosljedna tome čak i do mjere da je to postalo neizostavni dio njenog imidža. Odgovara mi biti dio toga. Radi se i o ideološkoj i programskoj kompatibilnosti onoga što zagovaramo", kazao je Arnaut u prvoj izjavi za javnost.

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, kaže da je Damir Arnaut sasvim sigurno jedan od najkvalitetnijih zakonodavaca i da je ponosan što je prihvatio poziv da se pridruži timu Naše stranke.

"Ovo je prvi put na političkoj sceni Bosne i Hercegovine da neko ko je u vlasti svojevoljno odluči da bude opozicija zbog dosljednosti sebi i svom radu. Čast mi je biti u stranci koju takvi ljudi biraju. Takav čin dodatno opravdava naše postupke i ohrabruje nas da nastavimo istim putem. 

Javnost je upoznata koliko je gospodin Arnaut vrstan u svojoj primarnoj struci, pravu, ali i politici, što predstavlja značajno kadrovsko osnaženje za Našu stranku s kojim će biti lakše ostvariti sve za šta se zalažemo", izjavio je Kojović.

Arnaut je 20. januara obavijestio rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) da istupa iz SBB-a, te da će u državnom Parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik, u skladu sa članom 1.9 Izbornog zakona BiH.

Arnaut je tada naveo da najava SBB-a o pokretanju tužbe protiv Jasne Duraković onemogućava njegovo dalje članstvo u toj stranci.

Nakon toga iz SBB-a su odaslali više saopćenja za javnost u kojem navode da su potpisali ugovor sa svojim dojučerašnjim članom koji ga obavezuje da vrati kompenzacijski mandat ili izvrši finansijsku naknadu.

Arnaut je ove navode negirao te je objavio fotografije pasoša kojima pokazuje da u periodu kada je ugovor navodno potpisan nije ni bio u Bosni i Hercegovini.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!