Dugoročna prognoza za BiH: Stiže promjena vremena!

BiH

Dugoročna prognoza za BiH: Stiže promjena vremena!

Objavljeno na dan 02.03.2021 - 09:44 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:N1


Sunčano vrijeme uz nadprosječno visoke dnevne temperature zraka prognozira se do petka, 5. marta. Tokom jutra ponegdje u Bosni i dalje je moguć prizemni mraz, a rijetko i magla po kotlinama i duž riječnih dolina.

U Hercegovini sunčano i toplo tokom cijelog dana uz slab vjetar sjevernog smjera. Krajem sedmice i u dane vikenda očekuje se promjena vremenskih prilika uz slabe padavine i niže temperature zrake. Ponovna stabilizacija izgledna je od 08. do 11. marta, kada se očekuje više sunca i suho vrijeme, ali uz niske temperature zraka. Novo pogoršanje vremenske prilike očekuju se od 12. marta, a zadržat će se do kraja prognoznog perioda 17. marta.

Do kraja sedmice jutra u Bosni hladna sa temperaturama od -2 do 3°C, u Hercegovini od zore sunčano i toplo sa vrijednostima od 3 do 8°C, najviša dnevna temperatura, ujednačena širom zemlje, od 12 do 17°C.


Od 8. do 12. marta ponovno će zahladnjeti, u jutarnjim satima temperature zraka većinom između -5 i 0, na krajnjem jugu zemlje do 5°C. Uz duže sunčane intervale, danju ugodnije sa temperaturama od 4 do 9 u Bosni, na jugu zemlje do 14°C.

Porast temperatura zraka očekuje se od 12. marta. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni očekuju se od -1 do 4, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Maksimalne temperature zraka u Bosni između 9 i 14, u Hercegovini od 12 do 17 °C.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!