Dukić: Incko negira srpske žrtve

BiH

Dukić: Incko negira srpske žrtve

Objavljeno na dan 12.07.2019 - 11:15 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


 Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je Srni da ne zna šta u BiH traži visoki predstavnik Valentin Incko ukoliko smatra da su važne samo bošnjačke žrtve, a ne 3.200 Srba ubijenih u okolini Srebrenice.

"On ne zna da je, prema popisu iz 1981. godine, u BiH više bilo Srba nego muslimana. Ako on smatra da 3.200 srpskih žrtava u okolini Srebrenice nije važno, ne znam šta traži u BiH", rekao je Dukić.

On je naveo da je već poznato da Incko negira srpske žrtve, te smatra BiH muslimanskom zemljom, a Srbe agresorima.

Na pitanje Srne zašto visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ne prisustvuje komemoracijama srpskim žrtvama već samo bošnjačkim iz OHR-a je odgovoreno da će "predstavnici OHR-a prisustvovati komemoracijama nevinim srpskim civilnim žrtvama u Podrinju kada se one podignu na viši nivo i kada govornici na nekim od tih komemoracija prestanu negirati da se genocid desio u Srebrenici, glorifikovati ratne zločince, širiti govor mržnje i govoriti protiv države BiH".

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!