Marketing USKinfo.ba
 Duraković: Očekujemo da i ova godišnjica genocida u Srebrenici protekne u miru

22. godišnjica

Duraković: Očekujemo da i ova godišnjica genocida u Srebrenici protekne u miru

Objavljeno na dan 05.05.2017 - 13:57 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U Memorijalnom centru Potočari danas je održan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima sigurne zone UN-a Srebrenica.

Predsjednik Organizacionog odbora Ćamil Duraković je kazao da je danas konstatovano članstvo pododbora koji će s punim intenzitetom početi raditi sve što je neophodno u vezi s obilježavanjem 22. godišnjice.

"Osmi juli je početak 'Marša mira' i važan segment ukupne organizacije do samog 11. jula i svega što nas očekuje. Za ovu godinu 45 je identifikovanih žrtava što je, nažalost, mali broj i samim tim će biti manje obaveza u vezi s dočekom građana koji će doći 11. jula. Mi smo sve pripremili, ne očekujem nikakve prepreke niti probleme. Očekujemo da i ova godišnjica protekne u najboljem redu i miru", izjavio je Duraković.

Općina Srebrenica će pružiti podršku organizaciji 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, a zamjenik načelnika Općine Nermin Alivuković navodi da je općinskim budžetom za obilježavanje predviđeno 250.000 KM.

"To je iznos koji je bio i u prethodnim godinama za obilježavanje 11. jula. Načelnik Grujičić je meni dao punu podršku i saglasnost da kao njegov zamjenik mogu provoditi sve procedure za isplatu sredstava za obilježavanje 11. jula", ističe Alivuković.

S obzirom na to da Općina Srebrenica ne finansira u stopostotnom iznosu obilježavanje 11. jula, Alivuković navodi da su pripremljeni zahtjevi svim institucijama od općina do vlada entiteta i Vijeća ministara za finansijsku podršku za obilježavanje godišnjice.

"Očekujemo njihovu podršku kao i do sada. Pozivam sve međunarodne organizacije da se uključe i daju financijsku i materijalnu podršku", poručuje Alivuković.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!