Đuro: Zašto sam postao vegeterijanac i šta mi je na to tetka rekla

Bh. glumac i muzičar

Đuro: Zašto sam postao vegeterijanac i šta mi je na to tetka rekla

Objavljeno na dan 05.05.2017 - 15:12 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Poznati sarajevski glumac i muzičar Branko Đurić Đuro sa ponosom ističe da je vegeterijanac više od jedne decenije, a za "Gloriju" je pojasnio kako se odlučio na tako veliku promjenu.

- Na kraju snimanja filma "Traktor, ljubav i rokenrol" napravili smo veliku zabavu. Cijela ekipa se zabavljala uz prekomurske specijalitete, uglavnom mesne. Razgovarali smo o projektima koji nas čekaju i ja sam se tada sjetio životinja koje su sa nama provele skoro dva mjeseca. Upitao sam domaćina šta je sa dvije svinje i svim onim kokoškama koje smo imali na setu. On se nasmijao i pokazao roštilj na kojem su se pekle kremenadle, pljeskavice, bataci... U trenutku sam shvatio svu ljudsku licemjernost i rekao da nekoliko dana neću jesti meso. Ne mogu valjda pojesti svoje 'glumce' poslije snimanja, pomislio sam. Prošlo je više od trinaest godina od tada i ja još ne jedem meso - naveo je Đuro za Gloriju, prenosi Blic.

Dodao je da mu mnogi i dalje ne vjeruju da je posao vegeterijanac.

- Kada kažem da ne jedem meso, ljudi obično misle da se šalim, a nakon što shvate da je stvarno tako, onda pitaju kako izdržavam. Vjeruju da se mi vegeterijanci teškom mukom suzdržavamo da ne uzmemo pljeskavicu ili biftek i rijetko ko razumije da mi se meso jednostavno gadi. To je za mene leš mrtve životinje i ništa me ne privlači da ga stavim u usta. Desi se i da mi tetka, na primjer, kad čuje da ne jedem meso, kaže: "Pa uzmi onda piletinu!" ili "Napraviću ti onda kobasice neke"- kazao je kroz smijeh Đuro.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!