Dušanka Majkić o presudi: Kad su u pitanju Srbi – drakonske kazne

BiH

Dušanka Majkić o presudi: Kad su u pitanju Srbi – drakonske kazne

Objavljeno na dan 01.07.2021 - 15:25 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:N1


Dušanka Majkić, delegatkinja SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, komentarišući presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, rekla je da su "kazne drakonske kada god su Srbi u pitanju". Majkić je rekla da u tom pogledu smatra da još dugo neće biti slaganja u BiH.

“Kad su u pitanju Srbi – to su drakonske kazne. Ma čija odluka bila. Na jednoj strani ratni zločinci koji su djecu ubijali hodaju gradom, na drugoj strani, stvari koje nisu dokazane su osuđeni ljudi”, rekla je Majkić.

Ona je ocijenila da “to se ne može završiti ma kakva odluka suda bila”.

Majkić je rekla da je jednom narodu učinjena nepravda.“Da se jedan narod osudi na 1.000 godina, a drugi ni započeti procesi nisu. To je neprihvatljivo”, izjavila je dodavši kako “Srbi smatraju da je to nefer”.

“Naročito nakon izjave ovih autoriteta koji znaju šta je genocid. Ne može se Izraelcu, koji vodi Institut, objasniti šta je genocid. Dugo vremena se nećemo složiti oko nekih stvari”, zaključila je Majkić.

Podsjećamo, čelnici srbijanske Službe državne sigurnosti (SDB) Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni su u srijedu na po 12 godina zatvora zbog zločina u Bosanskom Šamcu, ali im sud u Den Haagu nije utvrdio odgovornost “za bilo koji drugi zločin” iako smatra da su sudjelovali u formiranju paravojnih jedinica pod kontrolom SDB-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!