Dušanka Majkić tvrdi: Vijeće ministara BiH bi 12. novembra moglo usvojiti ANP

TEORIJA ZAVJERE?

Dušanka Majkić tvrdi: Vijeće ministara BiH bi 12. novembra moglo usvojiti ANP

Objavljeno na dan 07.11.2019 - 08:43 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Delegat Kluba Srba u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić upozorila je u izjavi Srni da bi Vijeće ministara BiH na narednoj sjednici 12. novembra, pod tačkom materijali iz nadležnosti Komisije za NATO integracioni proces BiH, mogao usvojiti Nacrt godišnjeg nacionalnog programa (ANP)

"Sjednica zakazana za 12. novembar ima opsežan dnevni red od 75 tačaka i tekuća pitanja, sa velikom vjerovatnoćom, da će neke od tačaka biti naknadno dodate, kao na primjer imenovanje direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH", rekla je Majkić.

Ona je istakla da je pod tačkom 44 predloženog dnevnog reda kamufliran Nacrt godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, koji je u nekoliko navrata skidan sa dnevnog reda sjednica Vijeća ministara, što se posljednji put dogodilo 4. marta.

"Ključno pitanje je da li će Vijeće ministara u tehničkom mandatu ovog puta donijeti odluku u vezi slanja ANP-a u Brisel i time, uz podršku srpskih ministara u Vijeću ministara u tehničkom mandatu, ispuniti želje bošnjačkih i hrvatskih političara kada je u pitanju NATO put BiH", ukazala je ona.

Ona je ocijenila da je moguće da stavljanje ove tačke na dnevni red predstojeće sjednice Vijeća ministara u predstavlja samo opipavanje pulsa u Republici Srpskoj, iako nema sumnje da zadržavanje SDS-a i PDP-a na vlasti na nivou BiH već više od godinu dana zahtijeva "vraćanje duga političkom Sarajevu i međunarodnoj zajednici prihvatanjem ANP-a".
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!