Dvije godine života u prašini i blatu - Iz Gradske uprave kažu ''Ništa prije proljeća''

Borba mještana

Dvije godine života u prašini i blatu - Iz Gradske uprave kažu ''Ništa prije proljeća''

Objavljeno na dan 23.11.2018 - 16:08 | Izvor: USKinfo.ba |


USKinfo.ba portal već nekoliko dana dobija poruke i fotografije mještana bihaćke ulice Muhameda Hevaije Uskufije, koji tvrde kako već dvije godine žive u prašini i blatu, uslijed nezavršenih radova na putnoj komunikaciji u sklopu KFW projekta, odnosno Projekta odvodnje i prešišćavanja otpadnih voda.

Mještani su gradskim vlastima slali dopise, zahtjeve za pristup informacijama o nastavku i završetku izvođenja radova, pisali peticije, ali, kako kažu, sve je uzalud. 

"Vodu su sačekali namjerno. Trebalo je sve biti asfaltirano u 6. mjesecu, onda kad su krenuli, stanu nemaju para, onda rebalans budžeta, pa nisu mogli do 9. mjeseca usvojiti rebalans. I kad su usvojili, raspišu tender ali promaše iznos", tvrdi A.D, stanovnik u pomenutoj ulici. 

Na naš upit, dobili smo odgovor kako proces asfaltiranja ne može početi prije nego se završi započeti projekat. S obzirom da ide zimski period kada su ovakve vrste radova nemoguće, rješenje se ne nazire sve do proljeća. 

Oni će čekati proljeće, pa će onda raspisivati tender, pa mora proći 60 dana i sve u svemu neće asfaltirati prije augusta, mišljenja su mještani H.Š. i A.Ć.

Da ovaj problem muči već dugo mještani govori i podatak - obavijest koja je poslana prije više od godinu dana: 

Obavještavaju se građani da će zbog dodatnih radova u okviru „Projekta odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda“ od 5. 10. 2017. godine Ulica Muhameda Hevaija Uskufije biti u potpunosti zatvorena za saobraćaj.

Ova obavijest stigla je iz Kabineta gradonačelnika, te se ista može pronaći, odnosno objavljena je na lokalnim web portalima.

Kako saznajemo, u ovoj ulici, stanuje i osoba koja se kreće u invalidskim kolicima, što u ovakvim uslovima, graniči sa nemogućim.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!