Džaferović: Predstavljam branu velikosrpskoj ideologiji, zato me napadaju beogradski tabloidi

ODGOVORIO NA PROZIVKE

Džaferović: Predstavljam branu velikosrpskoj ideologiji, zato me napadaju beogradski tabloidi

Objavljeno na dan 14.01.2020 - 13:27 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Pojedini srbijanski mediji ubijenog iranskog generala Qaseema Souleimanija pokušavaju određenim insinuacijama povezati sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem.

U Tanjugovom tekstu, pozivajući s ena pisanje Novosti, ističuu da se Džaferović navodno tokom rata susreo sa Souleimanijem. 

Pozivaju se na navodne diplomatske izvore u Sarajevu.

Džaferović je odgovorio negirajući takve navode, nazvavši ih nebuloznim.

"Srbijanska obavještajna služba je, po mnogo puta viđenom receptu, preko režimskih beogradskih medija, Novosti i Tanjuga, ponovo plasirala gomilu neistina o meni. Ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da me se dovede u vezu sa nedavno ubijenim iranskim generalom Qaseemom Souleimanijem.

Navodi da se pri tome reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosprskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima.

"Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio ni jedno slovo reakcije, da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Očigledno je da predstavljam branu još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govorim istinu o agresiji, zločinima i genocidu, koja im se ne dopada i koju svojom propagandom nastoje izmijeniti. Ta ideologija nije digla ruke od Bosne i Hercegovine i ovakvim udarima pokušava ušutkati bošnjačke političare, te oslabiti pozicije države BiH, i posebno bošnjačkog naroda. Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti da nastavim iznositi istinu i dosljedno se borim za interese Bosne i Hercegovine", zaključuje se u reakciji.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!