Džeko među 25 najubojitijih napadača u historiji Premier lige

Priznanje

Džeko među 25 najubojitijih napadača u historiji Premier lige

Objavljeno na dan 29.06.2017 - 12:32 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Edin Džeko nalazi se u užem izboru The Suna koji je napravio listu od 25 najboljih i najubojitijih napadača Premier lige od njenog stvaranja.

Elitno fudbalsko takmičenje na Otoku naziv Premier liga dobilo je 1992. godine, a već pomenuti list na osnovu statistike po vremenu koje je potrebno napadaču da postigne pogodak napravio je spisak 25 najboljih napadača u historiji ovog takmičenja.

Iznenađujuće, na prvom mjestu nalazi se Kelechi Iheanacho, napadač Manchester Cityja kojem za pogodak treba 106,5 minuta što ga čini najboljim u historiji ovog takmičenja.

Iza njega nalazi se Sergio Aguero s prosjekom od 109,8 minuta koliko mu je potrebno za pogodak, dok je Harryju Kanu potrebno 116,9 minuta.

Naš Edin Džeko koji je s velikim uspjehom nosio dres Manchester Cityja zauzeo je 11 poziciju s prosjekom od 141,6 minuta koliko mu je bilo potrebno da postigne pogodak.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!