Džeko, Nurkić i Džumhur čestitali Dan državnosti: Domovino naša, jedna i jedina

PRVI SE OBRATILI

Džeko, Nurkić i Džumhur čestitali Dan državnosti: Domovino naša, jedna i jedina

Objavljeno na dan 25.11.2019 - 11:54 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Bh. sportisti Edin Džeko, Jusuf Nurkić i Damir Džumhur putem društvenih mreža među prvima su čestitali Dan državnosti BiH i tako još jednom pokazali da nijednog trenutka ne zaboravljaju svoju domovinu.

Džeko, Nurkić i Džumhur rano jutros, 25. novembra 2019. godine, čestitali su Dan državnosti BiH te putem društveih mreža poslali poruku ljubavi prema domovini iz kojeg dolaze, a u toku dana sigurno će se i ostali brojni bh. sportsisti oglasiti i čestiti nam ovaj veliki dan.

"Sretan Dan državnosti jednoj i jedinoj mojoj domovini. Volim te Bosno i Hercegovino", napisao je Džumhur na Instagramu.

"Svim našim ljudima, svim Bosancima i Hercegovcima u zemlji i svijetu sretan Dan državnosti", objavio je Nurkić na Facebooku.

"Sretan Dan Drzavnosti, jednoj i jedinoj, mojoj domovini", napisao je kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko na Facebooku.

Podsjećamo, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. godine usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost muslimana, Srba, Hrvata i drugih. Na zasjedanju je donesena odluka o obnovi državnosti BiH, potvrđene su njene granice iz vremena srednjovjekovne Bosne, a BiH je definisana kao ravnopravna republika Jugoslavije.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!