Eksplozija na džumi u Pakistanu, poginule četiri osobe

TERORIZAM

Eksplozija na džumi u Pakistanu, poginule četiri osobe

Objavljeno na dan 16.08.2019 - 15:09 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


U eksploziji u džamiji na jugozapadu Pakistana poginule su najmanje četiri osobe, dok ih je više od deset povrijeđeno, objavili su u petak iz policije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Eksplozija, posljednja u nizu, dogodila se tokom džuma-namaza u petak u džamiji u naselju Kuchlak u Quetti, glavnom gradu provincije Balochistan, prenose lokalni mediji navode policijskog službenika.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.  

Velika pakistanska provincija Balochistan strateški je važna zbog bogatih nalazišta bakra, cinka i prirodnog plina. Tokom posljednjeg desetljeća provincija, posebno glavni grad Quetta, suočila se sa smrtonosnim valom sektaškog nasilja u kojem je ubijeno preko 2.200 ljudi.

Provincija je također ključna ruta mega projekta u vrijednosti od 64 milijarde dolara (oko 57,8 milijardi eura). Riječ je pakistansko-kineskom ekonomskom koridoru (PCEC), koji ima za cilj povezati za Kinu strateški važan sjeverozapadni kraj Xinxiang sa lukom Gwadar u Balochistanu kroz mrežu puteva, željeznica i cjevovoda za prevoz tereta, nafte i plina.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!