Elvir Rahimić donacijom obradovao djecu i mlade oboljele i izliječene od raka

VELIKO SRCE

Elvir Rahimić donacijom obradovao djecu i mlade oboljele i izliječene od raka

Objavljeno na dan 02.06.2019 - 15:45 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Elvir Rahimić, proslavljeni nogometni reprezentativac BiH, i ove godine prigodnom donacijom obradovao je djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, štićenike Udruženja porodica i prijatelja djece i mladih oboljelih i iziječenih sa područja Tuzlanskog kantona
.
"Elvir Rahimić dugogodišnji je prijatelj i pokrovitelj Udruženja Pipol na čemu mu iskreno zahvaljujemo. 

Rahimić je bio jedan od prvih individualnih donatora u realizaciji projekta adaptacije i rekonstrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje se od početka 2017. godine odvija kompletno bolničko liječenje djece oboljele od raka sa područja Tuzlanskog kantona, dijela Brčko distrikta BiH i RS-a", izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja Pipol.

Navodi da je Rahimić ranije podržavao i projekte ljetne i zimske rehabilitacije za djecu i mlade izliječene od raka.

"Ovogodišnjom donacijom postao je jedan od generalnih pokrovitelja projekta 'Svjetlo nakon mRAKa' , u okviru kojeg će se održati trodnevna ljetna rehabilitacija za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, u pratnji članova porodice", kazala je Saračević. 

U ime djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzlanskog kantona, članova njihovih porodica i u ime Udruženja Pipol legendi bosanskohecegovačkog nogometa koji uskoro stiče i profesionalnu licencu za nogometnog trenera, stihovima je zahvalila djevojčica Lejla Karić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!