Emotivna poruka majke stradalih sestara iz BiH u Švedskoj: Njene riječi slamaju srce

!

Emotivna poruka majke stradalih sestara iz BiH u Švedskoj: Njene riječi slamaju srce

Objavljeno na dan 19.02.2020 - 11:07 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Bosanska zajednica u Švedskoj je još u nevjerici nakon tragične smrti sestara Elme (19) i Irme (20) Usto, koje su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreću u Geteborgu.

Kao što smo već pisali, kćerke Midhata Uste, koji je za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH. izgubile su život nakon nesreće koja se dogodila u ovom švedskom gradu.

Automobil sa četvero putnika zabio se u betonski stup na autocesti E20 Olskroksmotet koja prolazi kroz Goteborg u nedjelju oko 4 sati ujutro.

Osim Irme i Elme Usto u tragičnoj nesreći koja je potresla brojnu bosansku zajednicu u ovom gradu, poginuo je još i jedan državljanin Somalije i djevojka čije porijeklo švedski mediji nisu otkrili.
 
Na Facebook grupi "Raja iz Geteborga" pokrenuta je akcija humanitarne pomoći porodici Usto, koja će trajati sedam dana, a na istoj drupštvenoj mreži oglasila se i majka Elme i Irme, Dženana Usto. 

"Moje dvije prelijepe kćerke, dvoje moje predivne djece, ostavile su me prošle nedelje i otišle na bolje mesto. Otišle su iz svoje sobe u pola pet ujutru da bi spasile prijatelja, koji im je bio i kolega sa posla, i više se nisu vratile… Moje srce je slomljeno… One su bile tako lijepa i divna djeca, dobrodušne i uvijek sretne. Uvijek sam bila ponosna na njih i uvijek ću biti.

Bile su djeca koju roditelji samo mogu da požele. I poginule su pomažući drugima. Željele su nekoga da spase…Neka vam Bog pomogne gore i pogleda nas iz raja. Vi ste uvijek sa mnom i uvijek ćete biti. Zaslužile ste raj i bit ćete gore zajedno i brinuti o vama… Za mene i sve ostale koji su vas voljeli i znali, ostalo je samo da budemo dobri ljudi koliko možemo i zaslužimo raj gdje ćemo se svi sresti jednog dana… Amin. Moji voljeni anđeli, moliću se za vas sve vrijeme…", napisala je u emotivnoj poruci na Facebooku Dženana Usto. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!