Emotivni krah trenera Mohameda nakon ispunjenog obećanja nastradalom sinu

FILMSKA PRIČA

Emotivni krah trenera Mohameda nakon ispunjenog obećanja nastradalom sinu

Objavljeno na dan 31.12.2019 - 06:47 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Argentinski trener Antonio Mohamed, punim imenom Ricardo Antonio Mohamed Matijević, osvojio je titulu prvaka u Meksiku sa Monterreyjom pobjedom protiv Club Americe kojom je ispunio obećanje dato nesretno stradalom sinu.

Naime, on je tokom Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj doživio saobraćajnu nesreću u kojoj je izgubio sina Faryda, nakon čega mu se život znatno promijenio. S obzirom na to da je od 1998. do 2000. godine igrao za meksički Monterrey, ovaj klub bio je najveća navijačka ljubav njegovog sina, a kada je napustio klub obećao je sinu da će se jednog dana vratiti i donijeti im titulu.

Prvi dio obećanja ispunio je 2015. godine kada se kao trener vratio u ovaj klub, a prethodne noći ispunio je i drugi dio obećanja s obzirom na to da je Monterrey pobjedom protiv Club Americe pobijedio u finalu Aperture i tako osvojio prvi naslov nakon devet godina.

Trener ovog meksičkog kluba nakon velike pobjede briznuo je u plač jer su ga emocije očigledno savladale, a njegove suze izazvale su veliki broj reakcija na društvenim mrežama.

Monterrey je nedavno igrao na Svjetskom klupskom prvenstvu i dostojno se predstavio protiv Liverpoola, a priča ovog kluba i njegovog trenera u kratkom periodu obišla je čitav svijeta. Nogomet nekada zaista piše filmske priče.




PODIJELI OVU VIJEST



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!