Epilog ubistva u naselju Jalija: Iz sačmarice ubio prijatelja, dobio 12 i po godina zatvora

Kantonalni sud donio prvostepenu presudu

Epilog ubistva u naselju Jalija: Iz sačmarice ubio prijatelja, dobio 12 i po godina zatvora

Objavljeno na dan 10.10.2019 - 07:44 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Kantonalni sud u Zenici donio je prvostepenu presudu protiv Denija Stanišića (27) iz Zenice, kojom ga osuđuje na 12 i po godina robije zbog ubistva svog prijatelja Amara Dorića (26).

Stravično ubistvo dogodilo se u avgustu prošle godine u zeničkom naselju Jalija. Zločin je šokirao brojne građane.

Ubijeni Amar Dorić Foto: Facebook

Stanišića je Sud za ubistvo osudio na 12 godina zatvora, dok je zbog nedozvoljenog nošenja oružja i municije osuđen na osam mjeseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od 12 i po godina. U izrečenu kaznu uračunava mu se i vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Prema navodima iz optužnice, Stanišić se tereti da je 30. avgusta, pet minuta poslije ponoći, zbog ranijih nesuglasica s Dorićem došao pred zgradu gdje on stanuje noseći oružje ispod dukserice.

Privođenje osuđenog ubice Foto: Avaz

⁃ Kada je Dorić izašao, Deni je počeo razgovarati s njim, a kada je došlo do prepirke, izvadio je vatreno oružje namijenjeno za ispaljivanje lovačke municije ispunjene sačmom. Tada je Dorić iz straha potrčao prema ulazu svoje zgrade, dok je Stanišić krenuo za njim, prišao mu sleđa i, u namjeri da ga usmrti, prislonio pušku u lijevu stranu leđa i ispalio jedan hitac - navodi se u optužnici.

Tom prilikom Dorić je podlegao na licu mjesta, dok je Stanišić pobjegao s mjesta ubistva te bacio oružje kojim je počinio ovaj stravičan zločin.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!