Erdogan primio Grabar-Kitarović, na dnevnom redu tema i BiH

Izborni zakon?

Erdogan primio Grabar-Kitarović, na dnevnom redu tema i BiH

Objavljeno na dan 09.01.2018 - 17:55 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je poslijepodne u jednodnevnu radnu posjetu Ankari gdje ju je u predsjedničkoj palači primio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.
Planirano je da Grabar-Kitarović i Erdogan prije svega razgovaraju o privrednoj saradnji, ali i o tome kako su hrvatski mediji pisali o unutarpolitičkim odnosima u BiH.

Nakon svečanog dočeka započeli su razgovor na kojem bi glavne teme trebale biti stanje u Bosni i Hercegovini te odnosi Evropske unije i Turske, prenosi Index.hr.

Hrvatska i Turska imaju vrlo dobre odnose bez otvorenih pitanja, a dvije zemlje nadaju se da zajedno mogu utjecati na stanje u Bosni i Hercegovini, kojoj prijeti politička blokada pošto je dijelove Izbornog zakona osporio Ustavni sud BiH.

BiH u oktobru očekuju novi izbori te bi u sljedećih nekoliko mjeseci BiH trebala prihvatiti novi izborni zakon, no zasad nema dogovora političkih čelnika Hrvata i Bošnjaka o tom pitanju.

Kako prenose hrvatski mediji, Grabar-Kitarović s Erdoganom u Ankari namjerava razgovarati o ulozi dviju zemalja u poticanju Hrvata i Bošnjaka u BiH na dijalog i dogovor, a također će razgovarati i o mogućem održavanju trilateralnog sastanka Hrvatska-BiH-Turska na najvišem nivou u prvom tromjesečju ove godine.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!