Erdogan: Treba revidirati Dejtonski sporazum jer nije donio rješenje za budućnost BiH

SASTANAK S KOLINDOM

Erdogan: Treba revidirati Dejtonski sporazum jer nije donio rješenje za budućnost BiH

Objavljeno na dan 17.01.2019 - 09:44 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da Dejtonski mirovni sporazum treba revidirati jer, smatra on, nije donio rješenje za budućnost Bosne i Hercegovine.
Erdogan je ovo izjavio nakon sastanka u Ankari sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

"Vrlo je jasno da Dejtonski sporazum nije donio rješenje za budućnost Bosne i Hercegovine“, rekao je Erdogan na konferenciji za novinare.

Turski predsjednik je kazao kako "narodi u BiH jedni druge treba da gledaju očima mira, a mi im u tome pomažemo“, prenosi Sputnik. 

Lider Turske je naglasio da njegova zemlja poštuje izbornu volju građana BiH i značaj zajedništva svih naroda u toj zemlji.

Kolinda Grabar-Kitarović je rekla da je stabilnost BiH od strateške važnosti.

"Nijedna država nije zainteresovana za suverenitet i teritorijalnu cjelovitost BiH kao Hrvatska“, rekla je hrvatska predsjednica i dodala da je "stabilna BiH nemoguća bez saradnje između Hrvata i Bošnjaka".

Turski predsjednik je govorio i o trilaterali Turska-BiH-Hrvatska i kazao kako će o ovoj trilaterali moći detaljnije da se govori nakon što bude formirana vlast u BiH.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!